Infrarood Korte en lange golf

Korte en lange golf

IR-A-straling: Kortgolvig: De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Doordat het lichaam en niet de cabine wordt verwarmd gaat u transpireren en is het daarom niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren. U kunt zelfs de deur gewoon open laten. Het is de straling die voor de heilzame werking zorgt. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Deze straling werk verlichtend op reumatische en spierpijnen, en dringt diep in de huid door tot 4 mm.

IR-B-straling: Middengolvig: Deze straling dringt onmiddellijk in de bovenste huidlagen, echter niet diep genoeg om de diepte-warmtewerking van IR-A straling te bereiken.

IR-C-Straling: Langgolvig: De langgolvige infraroodcabine dient eerst 10 minuten te worden voorverwarmd, en deze stralers dienen hoofdzakelijk als verwarming voor de cabine, dus de lucht inhoud van de cabine wordt vóór verwarmd, waarna u na ± 10 minuten in een “warme deken” stapt, en dan in een half uurtje geheel doorwarmd raakt waardoor u sterk zult transpireren en hierdoor al die gezonde effecten krijgt die u van de infrarood cabine mag verwachten. Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De cabinedeur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de cabine zijn werking. Hoe droger de lucht hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Met het transpiratievocht verdwijnen schadelijke stoffen uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich.
Van deze straling dringt slechts 5 % in de huid door en 95 % is voor warmte.
Deze straling wordt al aan het huidoppervlak geabsorbeerd en dringt ondiep in de bovenste huidlaag.
Voor personen die ook willen afvallen in gewicht, is deze IR-C straling het meest geschikt omdat u in deze lange golf straling het meest zult transpireren, en er daardoor de meeste afvalstoffen via de huid worden uitgescheiden.
De langgolvige cabine is o.a. ook geschikt voor sporters, vóór het sporten bevordert de IR warmte de bloedsomloop, de soepelheid van de pezen, banden en spieren.
Na het sporten leidt de IR warmte tot een betere en snellere regeneratie of gewoon tot de totale ontspanning.